The new muffin?


3 dl vispgrädde
180 g choklad
eller
60-80 g godisar (gelatin, gelatinfria och hårda karameller)
Häll vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar (eller "klipp" godiset, i mindre bitar, om du använder godis istället för choklad) och lägg i vispgrädden. Sätt plattan på låg värme eller medelvärme, 2:an - 3:an räcker. Inte mer. Rör om då och då, annars fastnar choktladne/godiset i bottnen och risken finns att det bränns vid (inte gott!) När all choklad/godis har smält helt och hållet, ta av kastrullen från värmen och låt det svalna. Ställ in blandningen i kylskåpet i minst 6 timmar. Det är mycket viktigt att fluffen får stå i kylen så länge, annars blir konsistensen mycket konstig (den skär sig och blir grynig, inte bra!) när man sedan skall vispa den. Det går också bra att lämna blandningen i kylskåpet över natten. Vispa sedan fluffen "som vanligt" som när man vispar grädde.
Lycka till! :-)
gott :)
Mmmm ser ju supergott ut :)
Åh vilken grym idé. Låter jättegott! :D
smart! :D Fiffig och annorlunda efterrätt!
Ser underbart gott ut!
Ahmen du! Jag. Vill. Haaa! ;)
åh så smart med choklad form!!
Kul blogg, kommer definitivt att läsa den och inspireras av dig!
Fortsätt så! :)