Hjärtliga Knäckebröd

1,5 dl vatten
1 vaniljstång
1 tsk honung
1 tsk salt
15 g färsk jäst
2 msk vallmofrö
1 msk olivolja
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grovt rågmjöl
1. Koka upp vattnet tillsammans med vanilj (de urskrapade fröna och hela stången), honung och salt. Låt det svalna till fingervärme och ta sedan bort vaniljstången.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan. Tillsätt vallmofrön och olivolja.
3. Blanda i lite mjöl i taget, börja med vetemjöl, tills det blir en deg.
4. Sätt ungen på 200 grader och låt degen jäsa i en timme.
5. Kavla ut små degbitar till runda plattor så tunt det går. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 3 minuter eller tills de fått färg. Vänd dem och grädda i en minut till. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0